Enkle, fine kluter til glede og nytte!

Strikking er terapi, du kan nesten bruke det som meditasjon. Har du en enkel oppskrift, så kan du bare sitte å la tankene seile sin egen sjø mens strikkingen går av seg selv. Sånn er det å strikke kluter. Du kan også legge opp flere masker og strikke håndklær, eller du kan rett og slett la kreativiteten styre pinnene.

Kjøkkenkluter er noe de aller fleste har bruk for, og veldig fine gaver å gi bort, også er det noe som alle kan få til. Har du lyst til å gi hjemmelagde gaver i år, er kluter en fin gave.

Våren og sommeren er ikke akkurat tiden for å strikke store, varme plagg. Når du sitter i solveggen eller på stranden, er små, enkle strikketøy det optimale. Så hiv deg ut i klutestrikkingen og nyt vår og sommer samtidig som du kan få unna masse fine gaver.

Her får du en enkel oppskrift på fine, gode kluter. Denne er strikket med Drops Paris på pinne nr 4,5, for jeg liker gode, tykke kluter. Denne blir ca 25 x 25 cm. Vil du ha klutene tynnere, kan du bare bruke et tynnere garn og legge til flere masker, så får du klutene akkurat slik du vil ha dem, men for all del bruk bomullsgarn som kan vaskes på minimum 60 grader.

Her finner du flere alternativ til bomullsgarn som du kan bruke til dine kluter.

Disse klutene strikkes fram og tilbake.

Størrelse: Ca 25 x 25 cm eller den størrelsen som passer for deg.

Garn: Bomullsgarn som tåler minst 60 graders vask.


garnburet-juleklut_web.jpg

Klut med rett og vrang.

Legg opp 45 masker med Drops Paris på pinne nr. 4,5.

Strikk 3 pinner glattstrikk = rillestrikk.

1. omg: 3 rett * 1 vrang, 1 rett * gjenta fra * - * til det gjenstår 3 masker av pinnen som strikkes rett.

2. omg: Rett over alle maskene.

Gjenta disse 2 omgangene til ønsket størrelse.

Når ønsket størrelse er oppnådd, avsluttes det med 3 pinner glattstrikk = rillestrikk.

Fell av.